06 37619295

 

Bij mediation probeert u onder begeleiding samen met de andere partij tot een oplossing van uw conflict te komen. Als er een mediator aan te pas komt, is de kans dat uw zaak voor de rechter moet komen veel kleiner. Daarom is het in veel gevallen goedkoper.

Een succesvolle mediation staat of valt met de wederzijdse bereidheid om over een oplossing te onderhandelen.

 

ARBEIDSMEDIATION

Een hoog opgelopen conflict op de werkvloer? Dan kan arbeidsmediation goed van pas komen.

Beide partijen, bijvoorbeeld werkgever en werknemer, krijgen eerst alle ruimte om hun kant van de situatie toe te lichten. Daar horen vaak emoties bij. Daarna zoeken ze onder begeleiding van de arbeidsmediator naar een oplossing. Als ze besluiten om uit elkaar te gaan, komen alle afspraken in een vaststellingsovereenkomst  te staan.

 

ECHTSCHEIDINGSMEDIATION

Echtscheidingsmediation is een effectieve methode om een vechtscheiding  te voorkomen.

Uit onderzoek van de Raad bij rechtbanken en het Juridisch Loket blijkt dat mediation in 2 van de 3 gevallen binnen 15 weken is afgerond. In ruim 3 op de 4  gevallen zijn beide partijen tevreden met de afloop. (bron: Raad voor Rechtsbijstand).

Zie hier op de website van de Belastingdienst een persoonlijke scheiden-checklist.

Mogelijk komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp, zie hier voor meer informatie:
http://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen/inkomensnormen

 

ONLINE MEDIATION

Online mediation is mogelijk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Microsoft Teams voor videobellen, en wordt voldaan aan de geldende privacynormen (AVG). U hoeft hiervoor niets extra te installeren op uw pc, laptop, iPad, etc.

 
Bron: MfN | www.mfnregister.nl